Overweegt u de koop van een bestaande woning, appartement of bedrijfsgebouw? Een bouwkundige keuring geeft u meer inzicht in de bouwtechnische staat van het pand. Zo weet u wat u koopt en heeft u een sterkere positie tegenover de verkoper.

Bouwkundig rapport

Het is niet altijd nodig na een bouwkundige keuring een bouwkundig rapport op te laten stellen. Ik voer diverse bouwkundige onderzoeken uit; met of zonder bouwkundig rapport. Misschien wilt u in eerste instantie grofweg weten waar u aan toe bent. In een later stadium kunt u alsnog kiezen voor een bouwkundig rapport.

De bouwkundige keuringen die HeWin Bouwbegeleiding uitvoert:

  • Bouwkundige keuring aankoop
  • Bouwkundige keuring NHG
  • Bouwkundige keuring verkoop huis
  • Bouwkundige keuring nieuwbouw
  • Bouwkundige keuring verbouwing

Voordelen bouwtechnische keuring

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring heeft nogal wat voordelen. Ten eerste is de bouwkundige keuring volledig onafhankelijk. Ten tweede zijn de resultaten te gebruiken bij onderhandelingen. Ten slotte voldoet een HeWin Bouwbegeleiding bouwkundig rapport aan de NHG-normen (Nationale Hypotheek Garantie).

Werkwijze keuring

In overleg spreken we een datum en tijd af. Dat kan op werkdagen en in het weekend. Vanzelfsprekend bent u zelf aanwezig en ook de verkopende partij (verkopende makelaar en/of verkoper) die toegang geeft tot de woning moet bij de keuring aanwezig zijn. Het is beter als ik van te voren weet waarop ik moet letten tijdens de keuring. Daarom vraag ik u die specifieke informatie te verzamelen en aan mij door te geven.

Kosten bouwtechnische keuring

De prijs van de bouwkundige keuring baseer ik op het aantal m3. Een bouwtechnische keuring met bouwkundig rapport voor een woning en eventuele bijgebouwen van maximaal 450 m3 kost 280,- (inclusief BTW). Voor een bouwkundige schouw zonder rapport bent u aanzienlijk minder kwijt. Meer weten? Bel voor meer informatie: 06 127 198 96.

Bouwtechnische keuring is soms aftrekbaar

Sommige hypotheekvertrekkers vragen niet alleen om een taxatierapport, maar verlangen ook een bouwkundige keuring. Bij een verplichte bouwtechnische keuring zijn de kosten soms aftrekbaar. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De noodzakelijke herstelkosten worden geschat op meer dan 10% van de verkoopwaarde.
  • Er sprake is van een woning uit het bouwjaar 1940 of eerder, tenzij na 1940 nog geen gehele renovatie heeft plaatsgevonden.
  • Het taxatierapport een bouwkundig onderzoek adviseert.

Let er dus goed op of de kosten die u maakt voor een bouwkundige keuring aftrekbaar zijn of niet. Daarmee kunt u besparen bij het toch al dure proces van de aankoop van een woning, appartement of bedrijfsgebouw. Meer weten? Neem gerust contact op.

OVER ERWIN HEEZEN BEKIJK ONZE PROJECTEN EN REFERENTIES
Bouwkundig tekenwerk
HeWin Bouwadvies
Bouwbegeleiding