Er komt heel wat op u af als u besluit een woning te kopen, verkopen of te verbouwen. Een van de belangrijkste punten is van te voren weten wat financieel haalbaar zijn. Daarom zijn er nogal wat mensen die beginnen met het maken van plannen aan tafel van een financieel adviseur. Heeft u nog geen hypotheekadviseur? Ik kan u helpen met het maken van een passende keuze.

Open begroting

Bijna altijd vraagt de geldverstrekker (bank) naar een tekening met daarbij een zogenoemde open begroting. Een open begroting maakt de kosten van het bouwproject inzichtelijk. Soms vraagt de hypotheekadviseur een onderbouwingsdocument rechtstreeks bij mij aan. In andere gevallen vraagt de hypotheekadviseur aan u de open begroting te overleggen. Voordat ik een open begroting indien, is er altijd grondig overleg met u.

Bouwdepot

Een bouwdepot is een speciale rekening die de geldverstrekker (bank) voor u heeft geopend. Vanuit dit potje kunt u de kosten van de bouw, verbouwing of renovatie betalen. In samenspraak met de geldverstrekker (bank of hypotheekverlener) wordt het saldo van deze rekening bepaald. Hij opent het depot op uw naam.

Hoe werkt een bouwdepot?

De facturen die betrekking hebben op de verbouw of bouw van uw woning sturen de uitvoerende partijen meestal direct naar mij. In dit digitale proces krijgt u van alles een kopie (CC). Facturen controleer ik op juistheid en volledigheid. Daarna plaats ik het digitale document in het online archief Dropbox dat wij voor die tijd samen hebben geactiveerd. Dropbox is een veilig systeem dat 24/7 voor u en mij is in te zien. Zodra ik de factuur heb geaccordeerd, gaat die naar u voor controle. Na uw akkoord wordt de betaling ingediend bij uw geldverstrekker en ontvangt de uitvoerende partij zijn geld vanuit uw bouwdepot. De betalingsoverzichten die de geldverstrekker stuurt, houd ik bij in een helder overzicht. Zo bannen we elk risico van onduidelijkheid uit.

OVER ERWIN HEEZEN BEKIJK ONZE PROJECTEN EN REFERENTIES
Hewin Bouwadvies
Bouwkundige begeleiding
HeWin Bouwadvies