Hewinadvies - Hewinadvies

Enter your keyword

  Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

  captcha

  Verbouw boerderij De Heurne

  Verbouw boerderij De Heurne

  IN HeWin Bouwbegeleiding
  Klant:
  Familie Berendsen - particulier
  Realisatie:
  September 18, 2015
  Locatie:
  De Heurne
  Particulier/ondernemer:
  Samenwerking met:
  Over het project

  Voormalige boerderij splitsen naar twee woningen zodat woonruimte ontstaat voor twee gezinnen in voor- en achterhuis.

  Uitdaging

  De eiken gebinten van de kapconstructie in het achterhuis in zijn geheel 300 mm laten zakken om ruimte te creëren voor de dakisolatie zodat deze voldoet aan hedendaagse eisen. Voor het afbreken van het voorhuis is geen opdracht gegeven. Het aanzicht van de buitenzijde moet gelijk blijven aan de originele staat. Ook de eiken gebinten moeten worden aangepast in de oude stijl. Ze worden in het zicht afgetimmerd. Oorspronkelijk heeft het achterhuis geen verdiepingsvloer. De oude steens muren van de boerderij krijgen een geïsoleerde voorzetwand aan de binnenzijde. De oude gietijzeren ronde en gebogen raamkozijnen zijn gemoderniseerd waarbij de oude uitstaling intact is gebleven.

  Het voorhuis

  In het voorhuis is de woonkeuken vervangen. De kapconstructie is volledig gerenoveerd waarbij asbest is verwijderd en oude kapotte dakpannen zijn vervangen door tweedehands dakpannen in gelijke stijl. Alle dakpannen zijn er afgegaan; nog deugdelijke en oorspronkelijke dakpannen zijn hergebruikt. Met deze manier van werken hebben we de authentieke stijl gehandhaafd.

  Het achterhuis

  Het achterhuis is in zijn geheel bouwkundig en installatietechnisch vernieuwd en voldoet met deze renovatie weer aan de eisen van deze tijd. Om de oude stijl geen geweld aan te doen, hebben we het timmerwerk op ambachtelijke wijze uitgevoerd.

  Erwin: ‘Dit project was lastig en daardoor uitdagend. Het vergde een doordachte en ingewikkelde voorbereiding omdat de bouwmethode complex was. Ik was verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp, de werktekeningen alsook de aanvraag van de vergunningen. Het project heb ik van A tot Z georganiseerd, onderhield contact met de uitvoerende partijen en zorgde voor de financiële begeleiding.’

  Samenwerking met: Aannemer Heijnen uit Aalten en installatiebedrijf Heva uit Varsseveld

  Brenda Berendsen – verbouw boerderij in buitengebied nabij De Heurne

  “Zonder de hulp van Erwin hadden we een ander huis gerealiseerd met een hogere kostprijs. Een huis dat bovendien minder zou aansluiten bij onze oorspronkelijke wensen. Door onwetendheid hadden we meer concessies gedaan. Dat is nu niet gebeurd.”